logo image
Çözümlerimiz
AYAK & AYAK BİLEĞİ

Ayak bileği kemiği kırıkları, tüm kırıkların yaklaşık %10’unu oluşturur ve cerrahi olarak en sık tedavi edilen kırıklardandır. En sık yaralanma mekanizması yürürken olan düşmelerdir. Erkeklerde görülme yaşı ortalama 45, kadınlarda ise 58’dir.

Daha Fazla  
TIBIA & FEMUR

Femur üst ucu; femur başı, boynu ve küçük trokanterin 5 cm kadar distalini içine alan kemik yapıdır. Subtrokanterik femur kırıkları, femur kırıklarının %7 ile %20’sini oluştururlar. Genç yaşta yüksek enerjili travma ile ileri yaşta basit düşme ile oluşur. Trokanterik kırıklar femur üst uç kırıklarının %55’ini oluşturur ve çoğunlukla yaşlı, osteoporotik hastalarda görülür. Hem trokanterik bölge hem de subtrokantanterik bölge kırıkları için mevcut tespit yöntemlerine alternatif olarak proksimal femur kırıkları için kilitli anatomik plaklar tasarlanmıştır.

Daha Fazla  
El & BİLEK

Distal Radius uç kırıkları; tüm vücut kemik kırıkları içerisinde en sık görülen kırık tipidir. Tüm kırıkların %8-15’ini oluştururlar.

Daha Fazla  
DİRSEK

Dirsek çevresi kırıklarının yaklaşık %10’unu oluştur. Ulnanın cilt altı yerleşimi onu travmaya ve kırıklara yatkın hale getirir. Olekranon kırıklarının çoğu travma kuvvetinin humerus distalinden ulna proksimali üzerine doğrudan etkisi veya indirekt bir etki ile triseps yapışma yerinin proksimal ulnayı çekmesiyle oluşur.

Daha Fazla  
OMUZ

Klavikula kırıkları; erişkin kırıkların %2,6-4’ünü, omuz çevresi kırıklarının ise %35’ini oluşturur. Anatomik olarak medial, orta (şaft), lateral olmak üzere üç bölgeye ayrılır.  Kırık yerleşimi, yaklaşık %80 orta kısımda, %15 lateralde, %5 medial kısımdadır.


Proksimal Humerus kırıkları bütün kırıkların yaklaşık olarak %4-5’ini oluşturur. Yaşlı popülasyonunun artmasına bağlı proksimal humerus kırıklarının görülme sıklığı da artmaktadır. Altmış beş yaş üstünde en sık görülen 3. kırıktır.
Daha Fazla  
VİDA & PİN
TrueStar Kompresyon Vidaları; alt ve üst ekstremite kırık, füzyon ve ekstremite osteotomisi fiksasyonunda cerrahi tekniği kolaylaştırmak için tasarlanmış tamamen dişli başsız vida fiksasyonundaki en son gelişmedir.
Truemed Kanüllü Vida Sistemi, cihazın boyutuna uygun büyük ve küçük kemiklerin kırıklarının, füzyonlarının ve osteotomilerinin sabitlenmesi için tasarlanmıştır.


Daha Fazla  
ÇİVİLER

Kombine çivi vida implantların stabil olmayan pertrokanterik kırıklarda teknik olarak % 8-15’e varan kötü bir öğrenme eğrisi vardır. Buna rağmen sadece % 1 oranında gamma çivisinde erken femur şaftı kırığı görülmektedir. Teknik problemlerin büyük kısmı sıyrılma, kollaps (kötü pozisyona veya rotasyonel potansiyele bağlı). Bu tür problemlerin üstesinden gelmek için AO/ASIF tarafından yeni bir implant olan PFN geliştirilmiştir. 

Daha Fazla